Miten mukaan

Kiinnostaako Vihreiden nuorten toiminta? Meillä on monta helppoa tapaa lähteä mukan!

Valtakunnallisia tapahtumia
Keväisin ja syksyisin pidettävä Väentapaaminen kokoaa yli sata osallistujaa kuuntelemaan nimekkäitä puhujia, oppimaan uutta ja tutustumaan muihin vihreisiin nuoriin ympäri Suomen. Lisäksi Vihreät nuoret kouluttaa uusia toimijoita, jäsenjärjestöjä ja ehdokkaita erilaisissa koulutustapahtumissa. Tapahtumiin ovat tervetulleita niin Vihreiden nuorten jäsenet kuin muutkin kiinnostuneet.

Paikallista toimintaa
Vihreiden nuorten jäsenjärjestöt ja toimintaryhmät järjestävät toimintaa eri puolilla maata, Helsingistä Rovaniemelle ja Vaasasta Joensuuhun. Listan olemassaolevista jäsenjärjestöistä ja toimintaryhmistä löydät täältä. Mikäli paikkakunnallasi ei ole paikallistoimintaa, mutta olisit kiinnostunut sellaisen järjestämisestä, ota yhteyttä Vihreiden nuorten toimistoon. Me autamme tekemään siitä todellisuutta!

Työryhmiä
Vihreillä nuorilla on jäsenille ja jäsenyydestä kiinnostuneille aktiivisia tiettyyn teemaan keskittyneitä työryhmiä. Työryhmät tekevät politiikkaa, järjestävät kampanjoita ja tapahtumia, valmistelevat ohjelmia ja kouluttautuvat. Työryhmät ovat loistava paikka oppia lisää politiikasta ja päästä tekemään itse työtä maailman muuttamiseksi.

Vihreiden nuorten työryhmät ovat koulutuspoliittinen
Aina ei tarvitse edes matkustaa, vaan työryhmät työskentelevät myös sähköisesti. ViNOn työ- ja ohjausryhmiä on muun muassa opiskelijavaltuuskunnan ohjausryhmä, kuntafoorumin ohjausryhmä, poliittisen aikakauslehti Rönsyn ohjausryhmä sekä kansainvälisten asioiden työryhmä.

Valtakunnallisia verkostoja
ViNOlla on erilaisia vapaamuotoisia valtakunnallisia verkostoja. Oletko ViNOn jäsen ja kiinnostunut esimerkiksi eläinten oikeuksista? Liity Vihreiden nuorten eläinpoliittiseen verkostoon. Kiinnostaako tasa-arvokysymykset ja feminismi? Liity Vihreiden nuorten feministiseen verkostoon.

Opiskelijatoimintaa
Vinolaisia toimii ylioppilas-, -opiskelija- ja oppilaskunnissa kaikkialla maassa. Vihreät opiskelijatoimijat kokoaa yhteen ViNOn kaksi kertaa vuodessa kokoontuva opiskelijavaltuuskunta.

Nuori vihreä vaikuttaja -kurssi
ViNO järjestää vuosittain Nuori vihreä vaikuttaja -kurssin yhdessä MEP Heidi Hautalan ja Vihreän sivistys- ja opintokeskus ViSiOn kanssa. Kurssilaiset saavat tietoa erilaisista vaikuttamistavoista ja tutustuvat eri vaikutuskanaviin Suomessa ja EU:ssa. Kurssilla vieraillaan eduskunnassa, tavataan suomalaisia kansalaisjärjestöjä ja tehdään opintomatka Euroopan parlamenttiin Brysseliin. Kurssille voi osallistua, vaikka ei olisikaan ViNOn jäsen.

Lisätietoja kurssista löydät täältä NVV-kurssin sivuilta.

Rönsy
ViNO julkaisee poliittista aikakauslehti Rönsyä niin verkossa kuin paperisenakin. Mikäli olet kiinnostunut lehdenteosta, kirjoittamisesta tai vaikkapa valokuvaamisesta ja kuvittamisesta, lähde mukaan Rönsyn toimituskuntaan. Ota yhteyttä lehden päätoimittajaan.