Nuori vihreä vaikuttaja

Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto ViNO järjestää Nuori vihreä vaikuttaja -kurssin yhdessä MEP Heidi Hautalan ja Vihreä sivistys- ja opintokeskus Vision kanssa. Kurssilla tutustutaan monipuolisesti erilaisiin vaikuttamistapoihin ja -kanaviin. Kurssilaiset pääsevät tapaamaan maan johtavia poliitikkoja, tutustumaan kansalaisjärjestöjen toimintaan ja päätöksenteon kiemuroihin niin kunnissa, valtakunnallisella tasolla kuin EU:ssakin. Kurssi huipentuu kurssimatkaan Euroopan parlamenttiin Brysseliin. Kurssin Eurooppa-teemaiset osiot järjestetään yhteistyössä Euroopan vihreä säätiö GEF:n kanssa.

Haku Nuori vihreä vaikuttaja-kurssille 2017-2018 on auki NYT! Hakuohjeet löytyvät alta. Kokemusta järjestötoiminnasta tai puolueen jäsenyyttä ei vaadita, into vaikuttamiseen ja uuden oppimiseen riittää. Tervetuloa mukaan!
NVV_fbcover2017

Hae Nuori vihreä vaikuttaja -kurssille 2017–2018!

Kiinnostavatko sinua vihreät näkökulmat yhteiskuntaan, kansalaisvaikuttamiseen ja Euroopan unioniin? Jos vastasit kyllä, Nuori vihreä vaikuttaja -kurssi (NVV) on juuri sinua varten!

Kurssilla pääset tutustumaan vaikuttamisen eri muotoihin: opit kansalaisjärjestöaktiiveilta, tutustut mediavaikuttamiseen, kuulet niin valtakunnan kuin EU-tason poliitikkojen näkemyksiä erilaisista  yhteiskunnallisista aiheista sekä tutustut vihreisiin toimijoihin. Suosittu kurssi tarjoaa vahvan tieto- ja kokemuspohjan yhteiskunnalliselle vaikuttamiselle tulevaisuudessa sekä paikan etsiä itselleen luontevimmat tavat vaikuttaa.

NVV-kurssi sisältää viisi koulutusviikonloppua Suomessa sekä reilun viikon mittaisen kurssimatkan Brysseliin Euroopan parlamenttiin Heidi Hautalan vieraaksi. Kurssin hinta on 200 euroa, joka sisältää matkat kotimaan tapaamisiin, Brysselin matkan ja majoituksen sekä kurssimateriaalin. Myös kotimaan tapaamisten yhteydessä järjestetään majoitus sitä tarvitseville.

Kurssille voivat hakea 15–25-vuotiaat vihreistä teemoista kiinnostuneet nuoret ja opiskelijat. Osallistuminen ei edellytä Vihreiden nuorten tai Vihreiden jäsenyyttä, sillä kurssi on suunnattu ensisijassa nuorille, joilla ei vielä ole kokemusta vihreistä. Alaikäisiä hakijoita pyydetään toimittamaan huoltajan yhteystiedot sekä allekirjoitettu suostumus kurssille osallistumisesta ensimmäiselle tapaamiskerralle. Brysselin kurssimatkalle osallistumisen edellytyksenä on osallistuminen kaikkiin kotimaan tapaamisiin ja Euroopan vihreä säätiö GEF:n verkkokurssin suorittaminen (n.10 tuntia). Kurssille otetaan 25 hakijaa.

Toivomme hakijoita erilaisista taustoista, ympäri Suomen. Kurssilaisten valinnassa korostamme erityisesti motivaation merkitystä. Osoitathan siis kiinnostuksesi ja innostuksesi hakemuksessasi!

Hakuaika alkaa perjantaina 18.8.2017 ja päättyy perjantaina 1.9.2017 klo 23.59. Täytä hakemus (n. 15 min) osoitteessa:

vihreatnuoret.fi/nvvhakemus

Haun tuloksista ilmoitetaan viimeistään perjantaina 8.9.. Kurssimaksun on oltava maksettuna 28.9. mennessä. Myöhäisemmästä maksuajankohdasta on sovittava erikseen.

Kurssin alustava ohjelma:

Kurssikerta I: pe-su 6.–8.10.2017 Tervetuloa kurssille! (Turku)

Ensimmäisellä kurssikerralla tutustumme toisiimme, Vihreisiin ja Vihreisiin nuoriin. Kuulemme hieman Vihreiden historiasta ja politiikasta, jonka lisäksi lähdemme yhdessä Vihreiden nuorten legendaariseen Väentapaamiseen, jossa on loistava tilaisuus tutustua myös muihin vihreisiin nuoriin. Kurssilaiset pääsevät osallistumaan Väentapaamisen ohjelmaan sunnuntaina, eikä siitä peritä lisämaksua (Väentapaamisen osallistumismaksua).

Kurssikerta II: pe-su 27.–29.10.2017 Kuntapolitiikka ja paikallisvaikuttaminen (Tampere)

Toisella kurssikerralla puhutaan kuntapolitiikasta ja pohditaan, millaisia keinoja löytyy vaikuttamiseen paikallistasolla. Miten ja missä kuntalainen voi vaikuttaa, ja miten päätöksenteko toimii? Tutustumme myös kansalaisjärjestöihin ja niissä vaikuttamiseen.

Kurssikerta III: pe-la 1.–2.12.2017 Eurooppa, EU ja Vihreät (Helsinki)

Kolmannen kurssikerran teemana on EU ja vaikuttaminen Euroopassa. Tutustumme Euroopan unionin päätöksentekoon ja politiikkaan, sekä vihreän liikkeen toimintaan Euroopan tasolla. Kurssikerta järjestetään yhteistyössä Euroopan vihreä säätiö GEF:n kanssa.

Kurssikerta IV: pe-su 2.–4.2.2018 Eduskunta, ministeriöt ja valtakunnallinen vaikuttaminen (Helsinki)

Neljännellä kurssikerralla tutustumme eduskunnan päätöksentekoon, ministeriöiden toimintaan, sekä hallituksen ja opposition toimintatapoihin. Vierailemme mm. eduskuntaryhmän tiloissa ja tapaamme kansanedustajia ja muita eri puolueiden toimijoita.

Brysselin kurssimatka 5.–9.3.

Matkustamme maa- ja meriteitse reiluksi viikoksi Brysseliin (Brysselissä ollaan 5.-9.3, matkoineen matka kestää alustavasti 3.-11.3.). Vierailulla tutustumme EU:n toimintaan, eri maiden vihreisiin europarlamentaarikkoihin sekä Euroopan tasolla toimiviin kansalaisjärjestöihin. Osa ohjelmasta on yhteistä Unkarin, Tsekin tasavallan, Maltan ja Kroatian Nuori vihreä vaikuttaja -kurssien kanssa, joiden opintomatka Brysseliin järjestetään samaan aikaan. Brysselin kurssimatka järjestetään yhteistyössä Euroopan vihreä säätiö GEF:n kanssa.

Kurssikerta V: pe-la 6.–7.4. Media, kansainvälisyys ja kurssin päätös  (Helsinki)

Viimeinen kurssikerta vie meidät oppimaan mediavaikuttamisesta ja vierailemme muun muassa toimituksessa, kuulemme toimittajia sekä järjestöjä. Kurssikerralla hahmotellaan suurta kuvaa Suomesta osana kansainvälistä maailmaa ja etsimme itselle parhaita väyliä vaikuttaa. Vietämme viikonloppuna kurssin päättäjäisiä, jossa jokainen saa todistuksen kurssin suorittamisesta. Pohdimme myös, mitä Vihreissä voi tehdä kurssin jälkeen.

Lisätietoja kurssista

Kurssikoordinaattori
Laura Mattinen

kurssikoordinaattori@vihreatnuoret.fi

Puh. 045 2113577

Vihreät nuoret järjestää Nuori vihreä vaikuttaja -kurssin yhteistyössä MEP Heidi Hautalan sekä Vihreä Sivistys- ja Opintokeskus Vision kanssa. Kurssin Eurooppa-teemaiset osiot järjestetään yhteistyössä Euroopan vihreä säätiö GEF:n kanssa.

Logo_GEF_Qvisio_opintokeskus_300px