Nuori vihreä vaikuttaja

Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto ViNO järjestää Nuori vihreä vaikuttaja -kurssin yhdessä MEP Heidi Hautalan ja Vihreä sivistys- ja opintokeskus Vision kanssa. Kurssilla tutustutaan monipuolisesti erilaisiin vaikuttamistapoihin ja -kanaviin. Kurssilaiset pääsevät tapaamaan maan johtavia poliitikkoja, tutustumaan kansalaisjärjestöjen toimintaan ja päätöksenteon kiemuroihin niin kunnissa, valtakunnallisella tasolla kuin EU:ssakin. Kurssi huipentuu kurssimatkaan Euroopan parlamenttiin Brysseliin. Kurssin Eurooppa-teemaiset osiot järjestetään yhteistyössä Euroopan vihreä säätiö GEF:n kanssa.

Haku Nuori vihreä vaikuttaja -kurssille 2016-2017 on päättynyt. Kurssin hakukuulutus ja ohjelma löytyy kuitenkin tältä sivulta. Tervetuloa mukaan ensi vuonna!

nvv_coveri

Hae Nuori vihreä vaikuttaja -kurssille 2016-2017!

Kiinnostavatko sinua vihreät näkökulmat yhteiskuntaan, kansalaisvaikuttamiseen ja Euroopan unioniin? Jos vastasit kyllä, Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liiton ViNOn Nuori vihreä vaikuttaja -kurssi (NVV) on juuri sinua varten!

Kurssilla pääset tutustumaan vaikuttamisen eri muotoihin: opit kansalaisjärjestöaktiiveilta, tutustut mediavaikuttamiseen, kuulet niin valtakunnan kuin EU-tason poliitikkojen näkemyksiä erilaisista  yhteiskunnallisista aiheista sekä tutustut vihreisiin toimijoihin. Suosittu kurssi tarjoaa vahvan tieto- ja kokemuspohjan yhteiskunnalliselle vaikuttamiselle tulevaisuudessa sekä paikan etsiä itselleen luontevimmat tavat vaikuttaa.

NVV-kurssi sisältää viisi koulutusviikonloppua Suomessa sekä reilun viikon mittaisen kurssimatkan Brysseliin Euroopan parlamenttiin Heidi Hautalan vieraaksi. Kurssin hinta on 200 euroa, joka sisältää matkat kotimaan tapaamisiin, Brysselin matkan ja majoituksen sekä kurssimateriaalin. Myös kotimaan tapaamisten yhteydessä järjestetään majoitus sitä tarvitseville.

Kurssille voivat hakea 15–25-vuotiaat vihreistä teemoista kiinnostuneet nuoret ja opiskelijat. Osallistuminen ei edellytä ViNOn tai Vihreiden jäsenyyttä, sillä kurssi on suunnattu ensisijassa nuorille, joilla ei vielä ole kokemusta vihreistä. Alaikäisiä hakijoita pyydetään toimittamaan huoltajan yhteystiedot sekä allekirjoitettu suostumus kurssille osallistumisesta ensimmäiselle tapaamiskerralle. Brysselin kurssimatkalle osallistumisen edellytyksenä on osallistuminen kaikkiin kotimaan tapaamisiin. Kurssille otetaan 25 hakijaa.

Toivomme hakijoita erilaisista taustoista, ympäri Suomen. Kurssilaisten valinnassa korostamme erityisesti motivaation merkitystä. Osoitathan siis kiinnostuksesi ja innostuksesi hakemuksessasi!

Hakuaika alkaa perjantaina 26.8.2016 ja päättyy perjantaina 16.9.2015 klo 23.59. Täytä hakemus (n. 15 min) osoitteessa:

tinyurl.com/nvv2016hakemus

Haun tuloksista ilmoitetaan viimeistään keskiviikkona 21.9. Kurssimaksun on oltava maksettuna 7.10. mennessä. Myöhäisemmästä maksuajankohdasta on sovittava erikseen.

Lisätietoja kurssista

Kurssikoordinaattori Riikka Tähkävuori
kurssikoordinaattori@vino.fi
puh. 050 5052187

Kurssin alustava ohjelma 2016–2017:

Kurssikerta I: pe-la 14.-15.10. Tervetuloa kurssille ja ViNOon! (Tampere)

Ensimmäisellä kurssikerralla tutustumme toisiimme, Vihreisiin ja ViNOon. Kuulemme hieman Vihreiden historiasta ja politiikasta, jonka lisäksi lähdemme yhdessä ViNOn legendaariseen Väentapaamiseen, jossa on loistava tilaisuus tutustua myös muihin vinolaisiin. Kurssilaisia kannustetaan jäämään ViNOn Väentapaamiseen myös sunnuntaiksi, eikä sunnuntain ohjelmaan osallistumisesta peritä lisämaksua (Väentapaamisen osallistumismaksua).

Kurssikerta II: pe-su 4.–6.11. Kuntapolitiikka ja vaikuttaminen paikallistasolla (Jyväskylä)

Toisella kurssikerralla puhutaan kunnallispolitiikasta ja pohditaan, millaisia keinoja löytyy vaikuttamiseen paikallistasolla. Miten ja missä kuntalainen voi vaikuttaa, ja miten päätöksenteko toimii? Tutustumme myös keväällä koittaviin kunnallisvaaleihin ja kunnallisvaaliehdokkaisiin.

Kurssikerta III: pe-su 2.–4.12. Eurooppa, EU ja Vihreät (Helsinki)

Kolmannen kurssikerran teemana on EU ja vaikuttaminen Euroopassa. Tutustumme Euroopan unionin päätöksentekoon ja politiikkaan, sekä vihreän liikkeen toimintaan Euroopan tasolla. Kurssikerta järjestetään yhteistyössä Euroopan vihreä säätiö GEF:n kanssa.

Brysselin kurssimatka 23.–27.1.2017

Matkustamme maa- ja meriteitse reiluksi viikoksi Brysseliin (Brysselissä ollaan 23.-27.1, matkoineen matka kestää alustavasti 21.-30.1.). Vierailulla tutustumme EU:n toimintaan, eri maiden vihreisiin europarlamentaarikkoihin sekä Euroopan tasolla toimiviin kansalaisjärjestöihin. Osa ohjelmasta on yhteistä Unkarin, Tsekin tasavallan ja Katalonian Nuori vihreä vaikuttaja -kurssien kanssa, joiden opintomatka Brysseliin järjestetään samaan aikaan. Brysselin kurssimatka järjestetään yhteistyössä Euroopan vihreä säätiö GEF:n kanssa.

Kurssikerta IV: pe-su 3.–5.3. Eduskunta, ministeriöt ja valtakunnallinen vaikuttaminen (Helsinki)

Neljännellä kurssikerralla tutustumme eduskunnan päätöksentekoon, ministeriöiden toimintaan, sekä hallituksen ja opposition toimintatapoihin. Vierailemme mm. eduskuntaryhmän tiloissa ja tapaamme kansanedustajia ja muita eri puolueiden toimijoita.

Kurssikerta V: pe-la 31.3.–1.4. Mediavaikuttaminen, kansalaisjärjestöt ja kurssin päätös  (Helsinki)

Viimeinen kurssikerta vie meidät kansalaisjärjestöjen pariin ja oppimaan mediavaikuttamista. Vierailemme mm. Helsingin Sanomien politiikan toimituksessa, kuulemme toimittajia, järjestöjä ja etsimme itselle parhaita väyliä vaikuttaa. Vietämme myös kurssin päättäjäisiä, jossa jokainen saa todistuksen kurssin suorittamisesta. Pohdimme myös, mitä Vihreissä voi tehdä kurssin jälkeen.

***

ViNO järjestää Nuori vihreä vaikuttaja -kurssin yhteistyössä MEP Heidi Hautalan sekä Vihreä Sivistys- ja Opintokeskus Vision kanssa. Kurssin Eurooppa-teemaiset osiot järjestetään yhteistyössä Euroopan vihreä säätiö GEF:n kanssa.

 

Logo_GEF_Qvisio_opintokeskus_300px