Artikkelit

Hae Vihreiden nuorten perustulotyöryhmään!

haetyoryhmiin_IG_1

Ärsyttääkö hallituksen aktiivimalli? Haluatko olla edistämässä tulevaisuuden inhimillistä ja mahdollistavaa, perustuloon pohjautuvaa sosiaaliturvaa?

Perustuloasiantuntijatyöryhmään haetaan jäseniä ja varapuheenjohtaja.

Vuoden 2018 toimintasuunnitelmaan on kirjattu erityinen perustuloasiantuntijatyöryhmä, jonka tarkoitus on syventyä perustuloon ja sosiaaliturvaan ja päivittää Vihreiden nuorten visiota sekä tuottaa materiaalia tulevia vaaleja ajatellen ja nostaa perustulo takaisin keskusteluun. Toivottavaa on, että työryhmän jäsenillä olisi hieman aiempaa perehtyneisyyttä esimerkiksi perustuloon, muuhun sosiaaliturvaan tai viestintään. Perustulotyöryhmän työhön on täysin mahdollista osallistua, vaikka olisit jo jonkin toisen työryhmän jäsen. Älä epäröi kysyä ja ottaa yhteyttä työryhmän puheenjohtajaan Lukakseen (lukas.korpelainen@vihreatnuoret.fi).

Varaa kalenteristasi valmiiksi lauantai 10.2., jolloin järjestämme kaikille työryhmien jäsenille tarkoitetun koulutuspäivän Helsingissä.

Haku on auki torstaihin 25.1. saakka ja työryhmä tullaan valitsemaan hallituksen kokouksessa lauantaina 27.1.

23.1. klo 16.30-19 järjestettävä Työeläkevakuuttajat Telan tilaisuus voi olla hyödyllinen työryhmään hakeville, sillä tilaisuudessa käsitellään myös Vihreiden nuorten eläkekantoja.

Tule mukaan tekemään visiota tulevaisuuden Suomen sosiaaliturvasta ja täytä hakemus täällä: goo.gl/forms/jtmbF21B9qKksXRo1

8.1.2018

Turun vihreät nuoret hakee toiminnanjohtajaa

haetoihin_IGTurun vihreät nuoret  hakee osa-aikaista toiminnanjohtajaa toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen. Toiminnanjohtajan tehtävänä on yhdessä Turun vihreiden nuorten hallituksen kanssa ylläpitää yhdistyksen toimintaa sekä tukea hallituksen työskentelyä. Toiminnanjohtajan työaika on 16 tuntia kuukaudessa. Lue loppuun

19.12.2017

Vihreät nuoret hakee järjestö- ja koulutussuunnittelijaa

haetyoryhmiin_IGVihreät nuoret hakee järjestö- ja koulutussuunnittelija vakituiseen työsuhteeseen.

Järjestö- ja koulutussuunnittelija vastaa Vihreiden nuorten järjestö- ja koulutustoiminnasta. Olet etsimämme henkilö, jos olet innostaja ja suunnittelija, mutta myös konkreettinen tekijä. Pystyt näkemään kokonaiskuvan ja olemaan isoissa tapahtumissa vastuussa kaikesta tiloista puhujiin, kahvilusikoista opasteisiin. Toisaalta osaat myös ottaa muut mukaan tiimiisi ja delegoida tehtäviä reilusti.

Tiedät, että järjestökentällä on ehdottoman tärkeää kuulla jäsenistöä, oppia ja opettaa sekä olla luonteva vuorovaikutuksessa erilaisten ihmisten kanssa. Kykenet mukautumaan muuttuviin tilanteisiin. Vahvuuksiasi ovat paineensietokyky sekä kyky improvisoida: työssäsi tulet kohtaamaan viikoittain uusia tilanteita, joten on tärkeää, ettet pelkää tarttua haasteisiin.

Lisäksi järjestö- ja koulutussuunnittelija vastaa liiton sisäisestä viestinnästä, hoitaa jäsenasioita ja muita toimistotehtäviä, huolehtii yhteistyöstä Vihreän sivistysliiton kanssa sekä vastaa henkilöjäsenten toiminnasta.

Järjestö- ja koulutussuunnittelijalta edellytämme organisointitaitoja, joustavuutta, valmiutta oma-aloitteiseen ja itsenäiseen työskentelyyn, hyviä yhteistyötaitoja, järjestökokemusta ja projektinhallintataitoja. Vihreän politiikan tuntemus, kokemus vihreästä järjestötyöstä sekä koulutussuunnittelusta, kokemus nuorten kanssa työskentelystä tai soveltuva koulutus katsotaan eduksi.

Tarjoamme mahdollisuuden työskennellä energisessä ja innostavassa työympäristössä.  Järjestö- ja koulutuskoordinaattorin viikkotyöaika on 35 tuntia ja kuukausipalkka 2160 euroa. Työntekijällä on liukuva työaika. Mahdolliset palvelusvuosilisät määräytyvät Vihreän liiton ja sen jäsenjärjestöjen palveluksesta.

Toimipaikkana on pääasiallisesti Vihreiden nuorten toimisto Helsingissä. Työ edellyttää toisinaan osallistumista iltoihin ja viikonloppuihin sijoittuviin kokouksiin ja tapahtumiin.

Vapaamuotoinen hakemus ja CV toimitetaan viimeistään sunnuntaina 7.1. klo 23.59 osoitteeseen hakemukset(a)vihreatnuoret.fi otsikolla Järjestö- ja koulutussuunnittelija. Haastattelut pidetään viikolla 4. Työt alkavat sopimuksen mukaan tammikuun lopussa.

Toivomme hakijoiksi eri sukupuolien edustajia sekä kieli-, kulttuuri- ja muihin vähemmistöihin kuuluvia henkilöitä.

Lisätietoja tehtävästä ja hakuprosessista:

Vihreiden nuorten puheenjohtajat
puheenjohtajat@vihreatnuoret.fi

TAI

Iiris Suomela 15.-26.12.
044 349 2228

Sameli Sivonen 27.12.-7.1.
050 406 6855

14.12.2017

Hae Vihreiden nuorten työryhmiin!

haetyoryhmiin_IG_1Vihreät nuoret hakee jäseniä ja varapuheenjohtajia työryhmiin vuodelle 2018

Jäseniä haetaan seuraaviin työryhmiin:

  • Koulutuspoliittinen työryhmä
  • Sosiaalipoliittinen työryhmä
  • Kansainvälisten asioiden työryhmä
  • Ympäristötyöryhmä

Jokaiselle työryhmälle haetaan myös varapuheenjohtajaa.

Työryhmissä pääset vaikuttamaan Vihreiden nuorten poliittisiin linjoihin, keskustelemaan mielenkiintoisista teemoista sekä toimimaan käytännössä tärkeiden asioiden puolesta. Työryhmät ovat loistava paikka oppia lisää itseäsi kiinnostavasta aiheesta, politiikan tekemisestä sekä vaikuttamisesta. Lisäksi pääsee tietysti tutustumaan uusiin mahtaviin ihmisiin ja hengaamaan kivassa vihreässä porukassa. Työryhmän jäseniltä ei vaadita aiempaa kokemusta, kiinnostus aiheeseen riittää!

Työryhmille haetaan myös varapuheenjohtajaa. Varapuheenjohtaja vastaa yhdessä työryhmän puheenjohtajan kanssa työryhmän toiminnasta. Työryhmiä puheenjohtaa aihealueesta vastaava Vihreiden nuorten hallituksen jäsen.

Vihreiden nuorten hallitus nimeää työryhmien varapuheenjohtajat ja jäsenet kokouksessaan tammikuussa. Työryhmät aloittavat työskentelynsä viimeistään työryhmien omassa suunnitteluviikonlopussa 10.2.2018.

Täytä lyhyt hakemuslomake viimeistään 7.1.2018, niin pääset mukaan heti vuoden alusta. Työryhmiin pidetään täydennyshaku loppukeväästä.

Työryhmien työskentely ja aktiivisuus riippuu pitkälti työryhmästä itsestään, mutta tapaamisia tai kokouksia tulee todennäköisesti olemaan 4-6 kertaa vuodessa. Työryhmien jäsenille korvataan matkat työryhmän tapaamisiin ja niihin voi osallistua myös etäyhteydellä. Työryhmien puheenjohtajana toimii aihealueesta vastaava Vihreiden nuorten hallituksen jäsen. Työryhmien jäseniltä toivotaan Vihreiden nuorten jäsenyyttä (paikallisyhdistyksen jäsenyys tai liiton henkilöjäsenyys).

Lue alta tarkemmin siitä, mitä työryhmät tekevät!

Koulutuspoliittinen työryhmä

Työryhmä toimii hallituksen tukena koulutuspolitiikkaan liittyvissä kysymyksissä sekä ideoi ja halutessaan järjestää koulutuspoliittista sisältöä Vihreiden nuorten valtakunnallisiin tapahtumiin.

Sosiaalipoliittinen työryhmä

Työryhmä toimii hallituksen tukena sosiaalipolitiikkaan liittyvissä kysymyksissä ja kannanmuodostuksessa sekä ideoi ja halutessaan järjestää sosiaalipoliittista sisältöä Vihreiden nuorten valtakunnallisiin tapahtumiin. Työryhmä käsittelee erilaisia sosiaalipolitiikkaan liittyviä kysymyksiä, kuten esimerkiksi perustuloa, köyhyyttä ja eriarvoistumista, sote-uudistusta tai eläkejärjestelmää.

Kansainvälisten asioiden työryhmä

Työryhmä toimii hallituksen tukena kansainvälisiin asioihin liittyvissä kysymyksissä ja tekee Vihreiden nuorten kansainvälistä toimintaa yhdessä muun muassa Euroopan vihreiden nuorten ja muiden pohjoismaisten vihreiden nuorten kanssa.

Ympäristötyöryhmä

Vuonna 2018 työryhmä uudistaa Vihreiden nuorten ympäristöpoliitisen linjapaperin. Lisäksi työryhmä toimii hallituksen tukena ympäristöön ja ilmastonmuutokseen liittyvissä kysymyksissä ja kannanmuodostuksessa sekä ideoi ja halutessaan järjestää ympäristöpoliittista sisältöä Vihreiden nuorten valtakunnallisiin tapahtumiin. Työryhmä käsittelee erilaisia ympäristöön liittyviä kysymyksiä, kuten esimerkiksi ilmastonmuutosta, luonnon monimuotoisuutta tai maataloutta.

Lisätietoja työryhmistä ja niihin hakemisesta saa pääsihteeriltä tai puheenjohtajilta:

paasihteeri@vihreatnuoret.fi
puheenjohtajat@vihreatnuoret.fi

 

30.11.2017

Vihreät nuoret: Häirintäyhdyshenkilöt valittava työpaikoilla, järjestöissä ja puolueissa!

_81A4348

Liittokokouskannanotto 12.11.2017

Vihreät nuoret vaativat liittokokouksessaan Mikkelissä työpaikoille, järjestöihin ja puolueisiin valittavaksi häirintäyhdyshenkilöitä.

Tänä syksynä käynnistynyt #metoo-kampanja herätti useat työpaikat, järjestöt ja ihmiset seksuaalisen häirinnän yleisyydestä.

– Pelkkä nollatoleranssin hokeminen tai häirinnän tuomitseminen juhlapuheissa ei riitä estämään häirintää. Siksi tarvitaan systemaattisia häirinnänvastaisia ohjeita ja toimintatapoja kaikkialla, sanoo Vihreiden nuorten vastavalittu puheenjohtaja Sameli Sivonen.

Vihreät nuoret vaativat, että kaikilla vähintään 20 hengen työpaikoilla sekä järjestöissä ja puolueissa on valittava häirintäyhdyshenkilöt yleisten luottamushenkilöiden tapaan.

– Suomalaisten on päästävä eroon asenteesta, jonka mukaan häirintä olisi jotenkin häpeäksi koko organisaatiolle ja siksi asiasta pitäisi vaieta. Ei se niin mene. Häpeällistä on olla puuttumatta häirintään kunnolla ja jättää häirintää kokeneet yksin. Siksi häirinnänvastaisia käytäntöjä tarvitaan, vaikka näennäisesti ongelmia ei olisi aiemmin ollut, sanoo Vihreiden nuorten puheenjohtaja Iiris Suomela.

Vihreät ottivat viime kesän puoluekokouksessa käyttöön häirinnänvastaisen ohjeistuksen ja häirintäyhdyshenkilöt. Lisäksi häirintäyhdyshenkilöt ovat olleet onnistuneesti käytössä opiskelijaliikkeen parissa jo useamman vuoden ajan.

Vihreät nuoret haastaa kaikki työpaikat, järjestöt ja puolueet kouluttamaan häirintäyhdyshenkilöt. Samalla haastamme myös ammattiyhdistysliikkeen ja työnantajajärjestöt liittymään häirinnänvastaiseen yhteisrintamaan ja tukemaan jäseniään häirinnän systemaattisessa torjumisessa.

Lisätietoja:
Vihreiden nuorten puheenjohtajat
Sameli Sivonen, 050 406 6855
Iiris Suomela, 044 3492228

Vihreillä nuorilla on kaksi tasa-arvoista puheenjohtajaa

12.11.2017

Vihreät nuoret valitsi puheenjohtajaksi Sameli Sivosen ja pääsihteeriksi Salla Merikukan

_81A4348

Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto valitsi liittokokouksessaan Mikkelissä uudeksi puheenjohtajaksi 26-vuotiaan Sameli Sivosen. Uusi puheenjohtaja on kotoisin Helsingistä, ja hän toimii Helsingin kaupungin varavaltuutettuna sekä Aalto yliopiston ylioppilaskunnan edustajistossa.

– Vihreinä nuorina meillä on velvollisuus tehdä tulevaisuudesta parempaa: päivittää sosiaaliturva tähän päivään ja taistella perustulon puolesta ja pitää huolta koulutuksen saavutettavuudesta, jotta jokaisella on tässä maassa mahdollisuus tavoittaa unelmansa, sanoo vastavalittu puheenjohtaja Sameli Sivonen.

Sivonen valittiin väistyvän puheenjohtajan tamperelaisen Jaakko Mustakallion tilalle. Vihreillä nuorilla on kaksi tasa-arvoista puheenjohtajaa, jotka valitaan kahden vuoden kaudeksi vuorovuosin. Puheenjohtajaparina jatkaa tamperelainen Iiris Suomela.

– On upeaa, että Vihreät nuoret on etulinjassa taistelemassa yhdenvertaisuuden ja feminismin puolesta. Näinä aikoina on todella tärkeää toimia syrjintää vastaan ja antaa jokaiselle nuorelle tasa-arvoinen mahdollisuus nousta yhteiskunnan vaikuttaville paikoille, sanoo Vihreiden nuorten jatkava puheenjohtaja, tamperelainen Iiris Suomela.

Samassa liittokokouksessa valittiin liitolle myös uusi pääsihteeriksi Salla Merikukka. Uusi pääsihteeri on 29-vuotias ja on opiskellut Turussa ja kotoisin Halikosta. Hän on toiminut Suomen ammattiin opiskelevien liitto Sakki ry:n viestintäasiantuntijana.

Lisätietoja
Sameli Sivonen, 050
Iiris Suomela, 044 3492228

Vihreillä nuorilla on kaksi tasa-arvoista puheenjohtajaa.

Painokelpoinen kuva uusista puheenjohtajista on täällä.

11.11.2017

Vihreät nuoret: Työeläkemenojen kasvua hillittävä tulevien sukupolvien eläkkeiden turvaamiseksi

Vihreät nuoret, eläkepamfletti

Vihreät nuoret vaatii 10.11. julkaistussa eläkepamfletissaan, että tulevien sukupolvien eläkkeet on turvattava muun muassa uudelleenarvioimalla eläkkeiden omaisuudensuojaa sekä siirtymällä taitetusta indeksistä kansaneläkeindeksiin. Pamfletin taustalla on huoli nykyisen järjestelmän taloudellisesta kestävyydestä, rasituksesta hyvinvointivaltiolle sekä sukupolvien sisäisestä ja välisestä oikeudenmukaisuudesta.

“Kansaneläkkeitä ja sosiaaliturvaa heikennetään jatkuvasti. Sen sijaan työeläkkeisiin ei saa koskea, sillä perustuslakivaliokunta on 25 vuotta ennen meidän syntymäämme linjannut, että ne kuuluvat omaisuudensuojan piiriin. On korkea aika uudelleenarvioida tämä 1960-luvulla valittu linja, sillä nykytilanne on täysin kestämätön. Meidän eläkemaksumme menevät suoraan nykyisten eläkkeiden maksamiseen. Jos tilannetta ei korjata, rahat eivät yksinkertaisesti riitä meidän vanhuusvuosiemme turvaamiseen”, toteavat Vihreiden nuorten puheenjohtajat Iiris Suomela ja Jaakko Mustakallio.

“Vaikka eläkkeet ovat osa yhteistä sosiaaliturvajärjestelmäämme, niistä keskustelu on muuttunut tabuksi. Väestön ikääntyminen ei yksin selitä kasvaneita eläkemenoja. Työeläkejärjestelmä rakennettiin epärealististen kasvuodotusten varaan. Ne eivät ole toteutuneet, ja siksi nyt pitää tehdä korjausliike”, sanoo Vihreiden nuorten sosiaalipoliittisen työryhmän puheenjohtaja Silja Uusikangas.

Vihreät nuoret ovat huolissaan julkisiin palveluihin kohdistuvista jatkuvista leikkauksista sekä kansaneläkkeiden indeksijäädytyksistä. Samaan aikaan kun kaikista köyhimpien kansaneläkkeitä heikennetään, työeläkemenojen annetaan kasvaa sadoilla miljoonilla joka vuosi. Vaikka eläkkeet maksetaan työeläkeyhtiöiden kautta, ne rahoitetaan pääosin työikäisen väestön eläkemaksuista, joiden taso vaikuttaa suoraan työn verotuksen tasoon. Kasvavat eläkemenot lisäävät painetta nostaa eläkemaksuja, mikä taas heikentää valtion verotuloja. Siksi Vihreät nuoret vaatii, että työeläkkeitä on voitava tarkastella kriittisesti siinä missä muutakin julkisen sektorin toimintaa. Eläkekeskustelun tabut on purettava.

Pamflettia valmistellut Vihreiden nuorten sosiaalipoliittinen työryhmä vaatii eläkejärjestelmään läpinäkyvyyttä:

“Eläkkeistä puhuttaessa ongelmana on järjestelmän monimutkaisuus ja etäisyys etenkin nuorille. Nuoret tietävät, että he eivät tule saamaan yhtä suuria eläkkeitä kuin vanhempansa. Miten luottamus eläkejärjestelmään voi säilyä, kun eläkeuudistukset ovat tarjonneet vain laastaria nuorten kannalta kestämättömään tilanteeseen?”, kysyy sosiaalipoliittisen työryhmän varapuheenjohtaja Lukas Korpelainen.

Vihreiden nuorten eläkepamfletti on luettavissa nettisivuillamme täällä.

Lisätiedot:

Puheenjohtajat
Jaakko Mustakallio, 045 652 0589
Iiris Suomela, 044 349 2228
puheenjohtajat@vihreatnuoret.fi

10.11.2017

Hae Vihreiden nuorten hallitukseen!

Hae_luottamustoimiin

Haluatko kokemusta maailman muuttamisesta? Hae Vihreiden nuorten hallitukseen!

Vihreät nuoret on yksi Suomen vaikutusvaltaisimpia nuorisojärjestöjä, joka tekee määrätietoisesti ja väsymättä töitä tasa-arvoisen, kestävän ja oikeudenmukaisen maailman puolesta.

Vihreitä nuoria johtaa liittohallitus, joka luotsaa liittoamme politiikan aallokoissa. Hallitus toteuttaa ja kehittää liiton toimintaa sekä muodostaa kantoja päivänpolttaviin kysymyksiin.

Haluaisitko sinä olla mukana tässä merkityksellisessä, opettavaisessa ja ikimuistoisessa toiminnassa? Vihreiden nuorten hallitus vuodelle 2018 valitaan 10.-12.11. Mikkelissä pidettävässä liittokokouksessa.

Hallitukseen tarvitaan monenlaista osaamista, kokemusta ja persoonaa. Tärkeintä on oma aktiivisuus ja motivaatio, sillä kukaan ei ole seppä syntyessään ja tehtäviin kasvetaan vuoden mittaan. Olet sitten uusi jäsen tai kokenut kehäkettu, hallitustyöskentely tuo runsaasti ikimuistoisia hetkiä, uusia ystäviä ja tärkeää kokemusta maailman muuttamisesta!

Älä anna elämäsi tilaisuuden mennä ohi. Hae rohkeasti Vihreiden nuorten hallitukseen ja hanki kokemusta maailman muuttamisesta! Lue lisää hakemisesta ja haettavista luottamustoimista.

Täytä hakemuksesi ja ehdokasesittelysi viimeistään 5.11. täällä.

Jo ilmoittautuneisiin ehdokkaisiin pääset tutustumaan täällä. Esittyelyjä lisätään nettisivuille säännöllisesti kaikkien jäsenten tutustuttavaksi. Määräaikaan mennessä täytetyt ehdokasesittelyt ehtivät nettisivuille liittokokousedustajien tutustuttavaksi.

Mukaan toimintaan kannattaa lähteä myös paikallistasolla! Vihreiden nuorten jäsenjärjestöt etsivät parhaillaan toimijoita ja hallituksen jäseniä ensi vuodelle. Jos paikkakunnallasi on Vihreiden nuorten paikallisjärjestö, kannattaa lähteä toimintaan siellä. Paikallisjärjestöt ovat hyvä paikka päästä vihreän toiminnan ja politiikan tekemisen ytimeen, jos olet vielä uusi vihreissä. Tsekkaa täältä paikkakunnat, joilla on Vihreiden nuorten paikallista toimintaa!

 

 

17.10.2017

Vihreät nuoret: Kuntien on turvattava koti jokaiselle

Koti jokaiselle

Tänään vietetään köyhyyden ja syrjäytymisen vastaista päivää sekä asunnottomien yötä. Vihreät nuoret on mukana Asunnottomien yön tapahtumissa ja tempauksissa ympäri Suomen. Järjestön tasa-arvoiset puheenjohtajat Jaakko Mustakallio ja Iiris Suomela vaativat kuntia turvaamaan jokaiselle kodin sekä riittävät tilapäiset yöpymismahdollisuudet.

“Asunto luo pohjan turvallisuudelle ja hyvinvoinnille, ja asunnottomuuden torjunnassa pitää lähteä asunto ensin -periaatteesta, joka ei velvoita asunnon saajaa esimerkiksi päihteettömyyteen. Kuntien tulee varmistaa, että kunnan alueella on saatavilla riittävät tuetun asumisen tukiyksiköt sekä tilapäiset yöpymismahdollisuudet, jotka ovat avoimia myös paperittomille. Palveluja tarjottaessa on huomioitava sukupuolisensitiivisyys, koska asunnottomilla naisilla on riski tulla hyväksikäytetyksi yhteisissä asumisyksiköissä”, vaatii Vihreiden nuorten puheenjohtaja Jaakko Mustakallio.

Eri puolilla Suomea oli Asunto ensin -ohjelman mukaan vuoden 2016 lopussa yhteensä noin 7500 asunnotonta. Todennäköisesti luku on suurempi, sillä asunnottomuus ei näy tilastoissa, jos asunnoton esimerkiksi yöpyy tuttaviensa tai sukulaistensa luona.

Asunnottomuus on usein seurausta monista kasautuneista terveydellisistä, sosiaalisista tai taloudellisista ongelmista, ja tilannetta pahentaa korkeat elinkustannukset erityisesti kaupungeissa. Ilman asuntoa onkin nykyään yhä enemmän myös lapsiperheitä ja opiskelijoita. Vihreät nuoret esittävät, että myös asumiskustannukset on saatava kuriin rakentamalla kasvukeskuksiin lisää etenkin kohtuullisen hintatason asuntoja.

“Jos asuntopolitiikassa suositaan asuntojen omistamista ja vuokranantajien etua, vuokra-asumisen hinta nousee ja hyödyt kerääntyvät asuntosijoittajille. Julkisten toimijoiden on yritettävä estää hintakuplia ja torjuttava kaavoituksella asuinalueiden eriarvoisuutta, jotta kaikilla olisi mahdollisuus sopivaan ja kohtuuhintaiseen asumiseen”, toteaa Vihreiden nuorten puheenjohtaja Iiris Suomela.

Asunnottomia varten on olemassa päiväkeskuksia sekä tilapäisiä yöpymiskeskuksia, joissa voidaan tarjota lounas tai aamiainen sekä esimerkiksi lattiamajoitus. Suurin osa pitkäaikaisasunnottomista ei kuitenkaan mahdu heitä varten perustettuihin asumisyksiköihin tai tukiasuntoihin, joissa järjestetään tuettua asumista sekä mahdollisesti kuntouttavaa toimintaa. Erityisen haavoittuvassa asemassa ovat turvapaikanhakijat, sillä kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet eivät voi turvautua viralliseen apuun asunnon saamiseksi.

“Kuntien on tartuttava toimeen välittömästi ja taattava jokaiselle vähintään tilapäinen yöpymismahdollisuus. Ketään ei saa jättää ulos yöpymään – etenkään tähän aikaan vuodesta, kun sää kylmenee ja talvipakkaset ovat tulossa”, puheenjohtajat sanovat.

17.10.2017

Vihreät nuoret: Perustuslaista pidettävä kiinni – myös turvapaikkapolitiikassa.

Puheenjohtajat Iiris Suomela ja Jaakko Mustakallio vaativat hallitusta kunnioittamaan perustuslakia - myös turvapaikanhakijoiden kohdalla.

Puheenjohtajat Iiris Suomela ja Jaakko Mustakallio vaativat hallitusta kunnioittamaan perustuslakia – myös turvapaikanhakijoiden kohdalla.

Vihreät nuoret vaativat hallitusta asettamaan Suomen perustuslain ja ihmisoikeudet etusijalle turvapaikkapolitiikassa. Järjestön puheenjohtajat Iiris Suomela ja Jaakko Mustakallio kritisoivat hallituksen tiukkenevaa linjaa pakkopalautusten suhteen.

– Palautuksia ei voi toimeenpanna ellei ole täyttä varmuutta, ettei palautettavaa uhkaa väkivalta tai ihmisarvoa loukkaava kohtelu. Muutoin toimitaan Suomen perustuslain vastaisesti, sanoo Iiris Suomela viitaten perustuslain 9.4 §:ään. Pykälän mukaan ulkomaalaista ei saa karkottaa, luovuttaa tai palauttaa, jos häntä tämän vuoksi uhkaa kuolemanrangaistus, kidutus tai muu ihmisarvoa loukkaava kohtelu. Lue loppuun

7.9.2017