Artikkelit

Hae Vihreiden nuorten hallitukseen!

Hae_luottamustoimiin

Haluatko kokemusta maailman muuttamisesta? Hae Vihreiden nuorten hallitukseen!

Vihreät nuoret on yksi Suomen vaikutusvaltaisimpia nuorisojärjestöjä, joka tekee määrätietoisesti ja väsymättä töitä tasa-arvoisen, kestävän ja oikeudenmukaisen maailman puolesta.

Vihreitä nuoria johtaa liittohallitus, joka luotsaa liittoamme politiikan aallokoissa. Hallitus toteuttaa ja kehittää liiton toimintaa sekä muodostaa kantoja päivänpolttaviin kysymyksiin.

Haluaisitko sinä olla mukana tässä merkityksellisessä, opettavaisessa ja ikimuistoisessa toiminnassa? Vihreiden nuorten hallitus vuodelle 2018 valitaan 10.-12.11. Mikkelissä pidettävässä liittokokouksessa.

Hallitukseen tarvitaan monenlaista osaamista, kokemusta ja persoonaa. Tärkeintä on oma aktiivisuus ja motivaatio, sillä kukaan ei ole seppä syntyessään ja tehtäviin kasvetaan vuoden mittaan. Olet sitten uusi jäsen tai kokenut kehäkettu, hallitustyöskentely tuo runsaasti ikimuistoisia hetkiä, uusia ystäviä ja tärkeää kokemusta maailman muuttamisesta!

Älä anna elämäsi tilaisuuden mennä ohi. Hae rohkeasti Vihreiden nuorten hallitukseen ja hanki kokemusta maailman muuttamisesta! Lue lisää hakemisesta ja haettavista luottamustoimista.

Täytä hakemuksesi ja ehdokasesittelysi viimeistään 5.11. täällä.

Jo ilmoittautuneisiin ehdokkaisiin pääset tutustumaan täällä. Esittyelyjä lisätään nettisivuille säännöllisesti kaikkien jäsenten tutustuttavaksi. Määräaikaan mennessä täytetyt ehdokasesittelyt ehtivät nettisivuille liittokokousedustajien tutustuttavaksi.

Mukaan toimintaan kannattaa lähteä myös paikallistasolla! Vihreiden nuorten jäsenjärjestöt etsivät parhaillaan toimijoita ja hallituksen jäseniä ensi vuodelle. Jos paikkakunnallasi on Vihreiden nuorten paikallisjärjestö, kannattaa lähteä toimintaan siellä. Paikallisjärjestöt ovat hyvä paikka päästä vihreän toiminnan ja politiikan tekemisen ytimeen, jos olet vielä uusi vihreissä. Tsekkaa täältä paikkakunnat, joilla on Vihreiden nuorten paikallista toimintaa!

 

 

17.10.2017

Vihreät nuoret: Kuntien on turvattava koti jokaiselle

Koti jokaiselle

Tänään vietetään köyhyyden ja syrjäytymisen vastaista päivää sekä asunnottomien yötä. Vihreät nuoret on mukana Asunnottomien yön tapahtumissa ja tempauksissa ympäri Suomen. Järjestön tasa-arvoiset puheenjohtajat Jaakko Mustakallio ja Iiris Suomela vaativat kuntia turvaamaan jokaiselle kodin sekä riittävät tilapäiset yöpymismahdollisuudet.

“Asunto luo pohjan turvallisuudelle ja hyvinvoinnille, ja asunnottomuuden torjunnassa pitää lähteä asunto ensin -periaatteesta, joka ei velvoita asunnon saajaa esimerkiksi päihteettömyyteen. Kuntien tulee varmistaa, että kunnan alueella on saatavilla riittävät tuetun asumisen tukiyksiköt sekä tilapäiset yöpymismahdollisuudet, jotka ovat avoimia myös paperittomille. Palveluja tarjottaessa on huomioitava sukupuolisensitiivisyys, koska asunnottomilla naisilla on riski tulla hyväksikäytetyksi yhteisissä asumisyksiköissä”, vaatii Vihreiden nuorten puheenjohtaja Jaakko Mustakallio.

Eri puolilla Suomea oli Asunto ensin -ohjelman mukaan vuoden 2016 lopussa yhteensä noin 7500 asunnotonta. Todennäköisesti luku on suurempi, sillä asunnottomuus ei näy tilastoissa, jos asunnoton esimerkiksi yöpyy tuttaviensa tai sukulaistensa luona.

Asunnottomuus on usein seurausta monista kasautuneista terveydellisistä, sosiaalisista tai taloudellisista ongelmista, ja tilannetta pahentaa korkeat elinkustannukset erityisesti kaupungeissa. Ilman asuntoa onkin nykyään yhä enemmän myös lapsiperheitä ja opiskelijoita. Vihreät nuoret esittävät, että myös asumiskustannukset on saatava kuriin rakentamalla kasvukeskuksiin lisää etenkin kohtuullisen hintatason asuntoja.

“Jos asuntopolitiikassa suositaan asuntojen omistamista ja vuokranantajien etua, vuokra-asumisen hinta nousee ja hyödyt kerääntyvät asuntosijoittajille. Julkisten toimijoiden on yritettävä estää hintakuplia ja torjuttava kaavoituksella asuinalueiden eriarvoisuutta, jotta kaikilla olisi mahdollisuus sopivaan ja kohtuuhintaiseen asumiseen”, toteaa Vihreiden nuorten puheenjohtaja Iiris Suomela.

Asunnottomia varten on olemassa päiväkeskuksia sekä tilapäisiä yöpymiskeskuksia, joissa voidaan tarjota lounas tai aamiainen sekä esimerkiksi lattiamajoitus. Suurin osa pitkäaikaisasunnottomista ei kuitenkaan mahdu heitä varten perustettuihin asumisyksiköihin tai tukiasuntoihin, joissa järjestetään tuettua asumista sekä mahdollisesti kuntouttavaa toimintaa. Erityisen haavoittuvassa asemassa ovat turvapaikanhakijat, sillä kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet eivät voi turvautua viralliseen apuun asunnon saamiseksi.

“Kuntien on tartuttava toimeen välittömästi ja taattava jokaiselle vähintään tilapäinen yöpymismahdollisuus. Ketään ei saa jättää ulos yöpymään – etenkään tähän aikaan vuodesta, kun sää kylmenee ja talvipakkaset ovat tulossa”, puheenjohtajat sanovat.

17.10.2017

Vihreät nuoret: Perustuslaista pidettävä kiinni – myös turvapaikkapolitiikassa.

Puheenjohtajat Iiris Suomela ja Jaakko Mustakallio vaativat hallitusta kunnioittamaan perustuslakia - myös turvapaikanhakijoiden kohdalla.

Puheenjohtajat Iiris Suomela ja Jaakko Mustakallio vaativat hallitusta kunnioittamaan perustuslakia – myös turvapaikanhakijoiden kohdalla.

Vihreät nuoret vaativat hallitusta asettamaan Suomen perustuslain ja ihmisoikeudet etusijalle turvapaikkapolitiikassa. Järjestön puheenjohtajat Iiris Suomela ja Jaakko Mustakallio kritisoivat hallituksen tiukkenevaa linjaa pakkopalautusten suhteen.

– Palautuksia ei voi toimeenpanna ellei ole täyttä varmuutta, ettei palautettavaa uhkaa väkivalta tai ihmisarvoa loukkaava kohtelu. Muutoin toimitaan Suomen perustuslain vastaisesti, sanoo Iiris Suomela viitaten perustuslain 9.4 §:ään. Pykälän mukaan ulkomaalaista ei saa karkottaa, luovuttaa tai palauttaa, jos häntä tämän vuoksi uhkaa kuolemanrangaistus, kidutus tai muu ihmisarvoa loukkaava kohtelu. Lue loppuun

7.9.2017

Vihreät nuoret: Hallitus hajalle ja uudet vaalit!

jaakko ja iiris

Perussuomalaisten puheenjohtajiston valinnan tuloksena Vihreät nuoret vaativat, että pääministeri Sipilän on välittömästi hajotettava hallitus. Hallituspuolueet ovat sitoutuneet hallitusohjelmassaan irtisanoutumaan rasismista ja edistämään suvaitsevaista ja ihmisarvoa kunnioittavaa kansallista keskustelukulttuuria. Vihreiden nuorten on hankalaa nähdä miten kansanryhmää vastaan kiihottamisesta tuomittu avoimen rasistinen puheenjohtaja pystyisi perussuomalaisten johdossa sitoutumaan näihin hallitusohjelmaan kirjattuihin tavoitteisiin.

– Pääministerillä on hallituksen hajottamisen jälkeen kaksi vaihtoehtoa: pyytää presidenttiä julistamaan uudet vaalit tai korvata perussuomalaiset pienillä eduskuntapuolueilla. Kokoomus ja keskusta täydennettynä pikkupuolueilla ei kuitenkaan pystyisi muodostamaan toimintakykyistä hallitusta. Suomen suunnan selkeyttämiseksi tarvitaan siis uudet vaalit, vaatii Vihreiden nuorten puheenjohtaja Jaakko Mustakallio.

Perussuomalaiset on tuoreilla puheenjohtaja- sekä varapuheenjohtajavalinnoillaan siirtynyt populistisesta työväenpuolueesta ihmisoikeusvastaiseksi yhden asian puolueeksi.

– Europarlamentaarikkona toimiessaan Jussi Halla-aho on äänestänyt muun muassa kuolemanrangaistuksesta luopumista vastaan. Huhtasaari on esiintynyt useasti demokratiavastaisen Suomi ensin -liikkeen tilaisuuksissa. Me vaadimme kokoomukselta ja keskustalta selkärankaa, sekä selkeää irtisanoutumista Halla-ahon perussuomalaisten avoimen rasistisesta ja epäinhimillisestä hallituskumppanuudesta, sanoo Vihreiden nuorten puheenjohtaja Iiris Suomela.

Lisätiedot:
Puheenjohtajat
Jaakko Mustakallio, 045 652 0589
Iiris Suomela, 044 349 2228
puheenjohtajat@vino.fi

Vihreillä nuorilla on kaksi tasa-arvoista puheenjohtajaa.

10.6.2017

Hae Nuori vihreä vaikuttaja -kurssin työryhmään!

nvv_bannerikuva

Haluatko olla mukana tekemässä supersuosittua NVV-kurssia? Tässä on loistava mahdollisuus päästä suunnittelemaan kurssin ohjelmaa ja puhujia, päättämään kurssilaisten kokoonpanosta ja fiilistelemään mahtavaa NVV-tunnelmaa!

Vihreät nuoret järjestää Nuori vihreä vaikuttaja -kurssin (eli NVV-kurssin) Vihreän MEP:n Heidi Hautalan  ja Vihreän sivistys- ja opintokeskus Vision kanssa. Kurssille osallistuvat saavat tietoa erilaisista vaikuttamistavoista ja tutustuvat eri vaikutuskanaviin Suomessa ja Euroopassa. Kurssilla tehdään vierailuja, tavataan suomalaisia poliitikkoja ja kansalaisjärjestöjä sekä mennään tutustumiskäynnille Euroopan parlamenttiin Brysseliin. Kurssille voi osallistua, vaikka ei olisikaan Vihreiden nuorten jäsen. Nuori vihreä vaikuttaja -kurssi alkaa lokakuussa 2017, minkä jälkeen järjestetään viisi kurssitapaamista noin kerran kuukaudessa.

Kurssin sisällön suunnittelusta ja kurssilaisten valinnasta vastaa ja kurssikoordinaattoria tukee työryhmä. Työryhmä koostuu puheenjohtajasta ja kurssin suunnittelusta kiinnostuneista jäsenistä. Työryhmässä on edustus myös Vihreiden nuorten hallituksesta ja Visiosta. Työryhmän puheenjohtaja pääsee mukaan Brysselin ekskursiolle.

Haemme puheenjohtajaa ja jäseniä NVV-kurssin työryhmään. Valinnassa katsotaan eduksi motivaatio, yleinen Vihreiden nuorten ja/tai muun järjestötoiminnan tuntemus sekä osallistuminen NVV-kurssille aiemmin. Hae ohjausryhmään 22.5.2017 klo 23.59 mennessä lähettämällä vapaamuotoinen hakemus osoitteseen paasihteeri@vihreatnuoret.fi otsikolla “Hakemus NVV-työryhmään”.

Kerro hakemuksessasi lyhyesti, millaista kokemusta sinulla on ja miksi olet kiinnostunut olemaan mukana nvv-kurssin suunnittelussa ja toteuttamisessa. Kerrothan hakemuksessasi myös haetko puheenjohtajaksi vai työryhmän jäseneksi (puheenjohtajiksi hakevilta toivotaan myös mainintaa, mikäli on tarvittaessa käytettävissä myös työryhmän jäseneksi).

Vihreiden nuorten hallitus valitsee ohjausryhmän viikolla 21. Valituilta toivotaan mahdollisuutta osallistua Vihreiden nuorten hallituksen ja työryhmien kesäkokoukseen 10.-11.6. pääkaupunkiseudulla, sillä työryhmä tapaa ensimmäisen kerran tässä kesäkokouksessa.

Lisätietoja voi kysellä pääsihteeriltä:
Anni Heinälä
paasihteeri@vihreatnuoret.fi
050 381 4643

24.4.2017

Vihreät nuoret hakee kurssikoordinaattoria Nuori vihreä vaikuttaja -kurssille 2017-2018

nvv_bannerikuva
Vihreät nuoret hakee kurssikoordinaattoria Nuori vihreä vaikuttaja -kurssille. Vuosittain järjestettävä kurssi on nuorille suunnattu perehdytys vihreän vaikuttamisen eri muotoihin. Kurssille valitaan 25 osallistujaa ja se sisältää viisi kaksi- tai kolmipäiväistä koulutustapaamista Suomessa sekä reilun viikon mittaisen ekskursion Brysseliin Euroopan parlamenttiin MEP Heidi Hautalan vieraana.

Kurssikoordinaattori vastaa kurssin kotimaan tapaamisten ja Brysselin ekskursion käytännön järjestelyistä. Työnkuvaan kuuluu mm. vierailu-, puhuja- ja tilavaraukset, budjetin seuranta, osallistuminen suunnittelukokouksiin, kotimaan tapaamisiin ja Brysselin ekskursiolle sekä kurssin päätyttyä raportointi ja arviointi. Brysselin ekskursion aikana kurssikoordinaattori on vastuussa kurssin alaikäisistä osallistujista. Erillinen työryhmä vastaa kurssin sisällöllisestä suunnittelusta ja kurssilaisten valinnasta yhdessä kurssikoordinaattorin kanssa sekä tukee kurssikoordinaattorin työtä. Kurssikoordinaattorin työtehtäviin kuuluu myös kansainvälisen Nuori vihreä vaikuttaja -kurssin ohjausryhmän toimintaan osallistuminen.

Kurssikoordinaattorilta edellytämme omatoimisuutta, vastuullisuutta, joustavuutta ja järjestelmällisyyttä. Toivomme kurssikoordinaattorilta projektinhallintataitoja ja kokemusta Vihreistä nuorista, Vihreistä tai muusta järjestötoiminnasta, taloussuunnittelusta ja -seurannasta sekä ryhmän vetämisestä. Hyvä englannin kielen taito on välttämätön, sillä kurssin kansainvälisen osuuden työskentelykielenä on englanti. Ranskan kielen taito on eduksi. Lisäksi katsomme eduksi kokemuksen koulutussuunnittelusta, Brysselin tuntemuksen sekä NVV-kurssin käymisen.

Kurssikoordinaattoria haetaan työsuhteeseen 1.6.2017–30.5.2018 väliseksi ajaksi. Työaika on 390 tuntia ja siitä maksetaan 4 157 euroa sisältäen lomakorvauksen. Mainittuun työaikaan sisältyy ilta- ja viikonlopputöitä. Osa työstä tapahtuu Vihreiden nuorten toimistolla Helsingissä. Kurssikoordinaattori tarvitsee oman tietokoneen, koska työntekijälle ei ole pysyvää työpistettä. Sekä ohjausryhmän kokoukset että kurssitapaamiset ovat pääosin Helsingissä. Edellytämme kurssikoordinaattorilta kykyä työskennellä itsenäisesti, mutta tiiviissä yhteistyössä ohjausryhmän ja Vihreiden nuorten toimiston kanssa.

Hakemukset tulee toimittaa 15.5. klo 23.59 mennessä osoitteeseen hakemukset@vihreatnuoret.fi otsikolla ”Hakemus kurssikoordinaattoriksi”. Haastattelut pidetään Helsingissä viikoilla 20-21 ja päätöksestä ilmoitetaan viimeistään viikon 21 loppuun mennessä. Työ alkaa viikolla 22 perehdytyksillä. Valitulta edellytetään osallistumista Vihreiden nuorten hallituksen ja työryhmien 10.-11.6. pääkaupunkiseudulla järjestettävään kesäkokoukseen sekä 19.-21.6. Belgradissa järjestettävään kurssin kv-osion suunnittelutapaamiseen.

Vihreät nuoret järjestää Nuori vihreä vaikuttaja -kurssin yhteistyössä MEP Heidi Hautalan sekä Vihreän sivistys- ja opintokeskus Vision kanssa. Samat tahot ovat mukana myös kansainvälisen NVV-kurssin ohjausryhmässä.

Lisätietoja:

pääsihteeri Anni Heinälä
paasihteeri@vihreatnuoret.fi
050 381 4643

 

24.4.2017

Vihreille nuorille vaalivoitto – Vihreillä valtuutetuista eniten nuoria

Nuoret valtuutetut

Kuntavaalien tarkastuslaskenta varmisti vihreän vaalivoiton ympäri Suomea. Erityisesti nuoret menestyivät kuntavaaleissa ennennäkemättömän hyvin. Valtuustoihin valittiin yhteensä 49 vihreää alle 30-vuotiasta valtuutettua ja 78 varavaltuutettua. 12 kunnassa vihreiden johtava ehdokas on alle 30-vuotias.

“On upeaa nähdä nuoret vihreiden kärkipoliitikkoina. Nyt jos koskaan lähdetään rakentamaan yhdenvertaista ja hiilivapaata Suomea kunnista käsin!” puheenjohtaja Jaakko Mustakallio kommentoi.

Vihreiden kaikista valtuutetuista 9,2 prosenttia on nuoria, mikä on selkeästi eniten isoista puolueista. Vihreiden nuorten puheenjohtajien mukaan nuorten ehdokkaiden kampanjoilla oli näkyvä vaikutus nuorten äänestysintoon.

“Nuoret ehdokkaat onnistuivat innostamaan yhä useamman vaaliuurnille niin pienissä kunnissa kuin suurissa kaupungeissa. Varsinkin juuri 18 vuotta täyttäneiltä on tullut valtavasti hyvää palautetta ehdokkaidemme kampanjoista”, puheenjohtaja Iiris Suomela iloitsee.

Molemmat vihreiden nuorten puheenjohtajista valittiin yli tuhannella äänellä Tampereen kaupunginvaltuustoon, missä vihreän valtuustoryhmän keski-ikä laski 37 vuoteen.

Nuorilla oli merkittävä rooli myös Vihreiden nousussa Jyväskylän suurimmaksi puolueeksi. Kaupungin kirkkaimmaksi tähdeksi nousi naisehdokkaista eniten ääniä saanut Bella Forsgrén, 25. Hän oli 1278 äänellä vihreiden listan toinen heti kansanedustaja Touko Aallon jälkeen.

Myös Joensuussa toiseksi suosituin vihreä on nuori: kansanedustaja Krista Mikkosen jälkeen eniten ääniä sai Maria Roivas, 20.

Vihreät nuoret nousivat valtaan myös ympäri Lappia. Rovaniemellä kaksi kolmesta tuoreesta vihreästä valtuutetusta on alle 30-vuotiaita. Sodankylässä Riikka Karppinen, 22, nousi ylivoimaiseksi voittajaksi miltein 100 äänen erolla kunnan toiseen ääniharavaan. Luonnonsuojeluaktivisti ja reservin kersantti Karppinen on tottunut tekemään historiaa, sillä viime vuonna hänet valittiin Varusmiesliiton pääsihteeriksi ensimmäisenä naisena. Hän oli myös historian ensimmäinen vihreä ehdokas Sodankylässä vuoden 2012 kuntavaaleissa.

Lisätietoja:
Puheenjohtajat
Jaakko Mustakallio, 0456520589
Iiris Suomela, 0443492228
puheenjohtajat@vino.fi
Vihreillä nuorilla on kaksi tasa-arvoista puheenjohtajaa

 

Lista kunnista, joissa nuoret saivat vihreiden valtuutetuisa suurimman äänimäärän (12 kuntaa):

Viitasaari – Mikaela Ranto, 19 (122 ääntä)

Sodankylä – Riikka Karppinen, 22 (238 ääntä)

Forssa – Maija Kranni, 23 (105 ääntä)

Salo – Annika Fagerström, 25  (192 ääntä)

Kaarina – Sofia Virta, 26 (289 ääntä)

Rovaniemi  – Miikka Keränen, 26 (385 ääntä)

Raahe – Harri Kiviniitty, 27 (81 ääntä)

Juuka – Suvi Ruokolainen, 28 (78 ääntä)

Kaustinen – Jenna Alaspää, 28 (50 ääntä)

Mäntsälä – Tuuli Särkijärvi, 28 (106 ääntä)

Mänttä-Vilppula – Henna Hakala, 28 (179 ääntä)

Juupajoki – Emmi Pajunen, 29 (32 ääntä)

18.4.2017

Vihreiden nuoret kuntavaalitavoitteet: Päästöt, tasa-arvoinen koulutus ja turvaseksi

päästövapaa

Vihreät nuoret kampanjoi kuntavaaleissa kolmella kärkiteemalla:

  1. Kohti päästövapaata kuntaa!
  2. Tasa-arvoista ja laadukasta koulutusta!
  3. Enemmän turvaseksiä, enemmän terveitä nuoria!

–  Kuntien on oltava ilmastonmuutoksen vastustamisen eturintamassa! Meidän on tavoiteltava kaikkialla Suomessa 100 prosenttisesti päästövapaata ja uusiutuvan energian kuntaa. Asumisen, lämmityksen ja liikenteen päästöistä päätetään kunnissa ja energiaremontin aika on nyt. Päästöjä vähennetään myös lisäämällä joukkoliikennettä, pyöräilyä ja sähköautojen latauspaikkoja, sanoo Vihreiden nuorten puheenjohtaja Iiris Suomela.

– Kunnissa on myös monia paikkoja tehdä feminististä politiikkaa. Kuntien tulee kannustaa kouluja luopumaan liikuntatunneilla jaottelusta tyttöjen ja poikien ryhmiin sekä tarjota opettajille täydennyskoulutusta sukupuolten tasa-arvosta sekä sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen kohtaamisesta kouluissa, sanoo Vihreiden nuorten puheenjohtaja Jaakko Mustakallio.

Vihreät nuoret pyrkivät myös siihen, että kunnissa ennaltaehkäistään asuinalueiden välistä eriarvoistumista ja koulutusasteen periytymistä tukemalla lisärahoituksella kouluja niillä alueilla, joissa on keskimääräistä enemmän ongelmia.

Lisäksi Vihreät nuoret vaatii, että kaikissa Suomen kunnissa tulee tarjota maksuton ehkäisy alle 25-vuotiaille. Näin ehkäistään seksitauteja ja ei-toivottuja raskauksia nykyistä tehokkaammin.

Vihreitä nuoria 18-30 vuotiaita on ehdolla 325 henkeä ympäri Suomen. Ehdolla olevat Vihreät nuoret löytyvät täältä: tinyurl.com/vihreatnuoretehdolla

Vihreiden nuorten kuntavaaliohjelma 2017: www.vino.fi/pdf/Kuntavaaliohjelma2017.pdf

Lisätietoja:
Puheenjohtajat
Jaakko Mustakallio, 0456520589
Iiris Suomela, 0443492228
puheenjohtajat@vino.fi
Vihreillä nuorilla on kaksi tasa-arvoista puheenjohtajaa

9.3.2017

Uusi Vihreät nuoret – rohkeutta muuttaa maailmaa!

Somepuffi vihreät nuoret

Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto ViNO uudistuu. Liitosta siirrytään käyttämään nimeä Vihreät nuoret ja samalla uudistuu koko visuaalinen ilme. Uusi slogan on Vihreät nuoret – rohkeutta muuttaa maailmaa.

– Ilmeen uudistaminen on erinomainen startti kohti kuntavaaleja. Vihreiden nuorten teemat saavat tuekseen raikkaat kuvat ja sävyt, kertovat Vihreiden nuorten puheenjohtajat Jaakko Mustakallio ja Iiris Suomela.

Liiton uusi slogan Rohkeutta muuttaa maailmaa summaa erinomaisesti syitä miksi Vihreät nuoret ovat olemassa. Siksi Vihreitä nuoria ehdokkaita kannattaa myös äänestää kuntavaaleissa ympäri Suomen, puheenjohtajat summaavat.

Kutsumanimi ViNO:sta siirrytään pois, mutta toiminnan keskiössä säilyy edelleen nuoret sekä opiskelijat.

Katso Vihreiden nuorten uusi logo ja ilme liiton Facebook-sivuilta täältä. Lue Vihreiden nuorten kuntavaaliohjelma täällä.

Lisätietoja:
Puheenjohtajat
Jaakko Mustakallio, 0456520589
Iiris Suomela, 0443492228
puheenjohtajat@vino.fi

Vihreillä nuorilla on kaksi tasa-arvoista puheenjohtajaa

18.2.2017

Nuorisojärjestöjen puheenjohtajat: Saamelaisten oikeudet on laitettava viimein kuntoon

Iiris Suomela ja Jaakko Mustakallio ILO 169

Poliittisten nuorisojärjestöjen puheenjohtajat ovat huolissaan saamelaisten oikeuksien toteutumisesta Suomessa. Keskiviikkona julkaistun kansainvälisen tutkijaryhmän tekemän selvityksen mukaan Suomella on paljon parannettavaa siinä, miten se kohtelee saamelaisia. Valtioneuvoston kanslian tilaamassa raportissa on liuta konkreettisia ehdotuksia saamelaisten oikeuksien ja aseman parantamiseksi. Lue loppuun

26.1.2017