Hae Vihreiden nuorten työryhmiin!

haetyoryhmiin_IG_1Vihreät nuoret hakee jäseniä ja varapuheenjohtajia työryhmiin vuodelle 2018

Jäseniä haetaan seuraaviin työryhmiin:

  • Koulutuspoliittinen työryhmä
  • Sosiaalipoliittinen työryhmä
  • Kansainvälisten asioiden työryhmä
  • Ympäristötyöryhmä

Jokaiselle työryhmälle haetaan myös varapuheenjohtajaa.

Työryhmissä pääset vaikuttamaan Vihreiden nuorten poliittisiin linjoihin, keskustelemaan mielenkiintoisista teemoista sekä toimimaan käytännössä tärkeiden asioiden puolesta. Työryhmät ovat loistava paikka oppia lisää itseäsi kiinnostavasta aiheesta, politiikan tekemisestä sekä vaikuttamisesta. Lisäksi pääsee tietysti tutustumaan uusiin mahtaviin ihmisiin ja hengaamaan kivassa vihreässä porukassa. Työryhmän jäseniltä ei vaadita aiempaa kokemusta, kiinnostus aiheeseen riittää!

Työryhmille haetaan myös varapuheenjohtajaa. Varapuheenjohtaja vastaa yhdessä työryhmän puheenjohtajan kanssa työryhmän toiminnasta. Työryhmiä puheenjohtaa aihealueesta vastaava Vihreiden nuorten hallituksen jäsen.

Vihreiden nuorten hallitus nimeää työryhmien varapuheenjohtajat ja jäsenet kokouksessaan tammikuussa. Työryhmät aloittavat työskentelynsä viimeistään työryhmien omassa suunnitteluviikonlopussa 10.2.2018.

Täytä lyhyt hakemuslomake viimeistään 7.1.2018, niin pääset mukaan heti vuoden alusta. Työryhmiin pidetään täydennyshaku loppukeväästä.

Työryhmien työskentely ja aktiivisuus riippuu pitkälti työryhmästä itsestään, mutta tapaamisia tai kokouksia tulee todennäköisesti olemaan 4-6 kertaa vuodessa. Työryhmien jäsenille korvataan matkat työryhmän tapaamisiin ja niihin voi osallistua myös etäyhteydellä. Työryhmien puheenjohtajana toimii aihealueesta vastaava Vihreiden nuorten hallituksen jäsen. Työryhmien jäseniltä toivotaan Vihreiden nuorten jäsenyyttä (paikallisyhdistyksen jäsenyys tai liiton henkilöjäsenyys).

Lue alta tarkemmin siitä, mitä työryhmät tekevät!

Koulutuspoliittinen työryhmä

Työryhmä toimii hallituksen tukena koulutuspolitiikkaan liittyvissä kysymyksissä sekä ideoi ja halutessaan järjestää koulutuspoliittista sisältöä Vihreiden nuorten valtakunnallisiin tapahtumiin.

Sosiaalipoliittinen työryhmä

Työryhmä toimii hallituksen tukena sosiaalipolitiikkaan liittyvissä kysymyksissä ja kannanmuodostuksessa sekä ideoi ja halutessaan järjestää sosiaalipoliittista sisältöä Vihreiden nuorten valtakunnallisiin tapahtumiin. Työryhmä käsittelee erilaisia sosiaalipolitiikkaan liittyviä kysymyksiä, kuten esimerkiksi perustuloa, köyhyyttä ja eriarvoistumista, sote-uudistusta tai eläkejärjestelmää.

Kansainvälisten asioiden työryhmä

Työryhmä toimii hallituksen tukena kansainvälisiin asioihin liittyvissä kysymyksissä ja tekee Vihreiden nuorten kansainvälistä toimintaa yhdessä muun muassa Euroopan vihreiden nuorten ja muiden pohjoismaisten vihreiden nuorten kanssa.

Ympäristötyöryhmä

Vuonna 2018 työryhmä uudistaa Vihreiden nuorten ympäristöpoliitisen linjapaperin. Lisäksi työryhmä toimii hallituksen tukena ympäristöön ja ilmastonmuutokseen liittyvissä kysymyksissä ja kannanmuodostuksessa sekä ideoi ja halutessaan järjestää ympäristöpoliittista sisältöä Vihreiden nuorten valtakunnallisiin tapahtumiin. Työryhmä käsittelee erilaisia ympäristöön liittyviä kysymyksiä, kuten esimerkiksi ilmastonmuutosta, luonnon monimuotoisuutta tai maataloutta.

Lisätietoja työryhmistä ja niihin hakemisesta saa pääsihteeriltä tai puheenjohtajilta:

paasihteeri@vihreatnuoret.fi
puheenjohtajat@vihreatnuoret.fi

 

Kommentit

kommenttia

Kategoria(t): Tiedotteet. 30.11.2017