Vihreät nuoret: Hallitus hajalle ja uudet vaalit!

jaakko ja iiris

Perussuomalaisten puheenjohtajiston valinnan tuloksena Vihreät nuoret vaativat, että pääministeri Sipilän on välittömästi hajotettava hallitus. Hallituspuolueet ovat sitoutuneet hallitusohjelmassaan irtisanoutumaan rasismista ja edistämään suvaitsevaista ja ihmisarvoa kunnioittavaa kansallista keskustelukulttuuria. Vihreiden nuorten on hankalaa nähdä miten kansanryhmää vastaan kiihottamisesta tuomittu avoimen rasistinen puheenjohtaja pystyisi perussuomalaisten johdossa sitoutumaan näihin hallitusohjelmaan kirjattuihin tavoitteisiin.

– Pääministerillä on hallituksen hajottamisen jälkeen kaksi vaihtoehtoa: pyytää presidenttiä julistamaan uudet vaalit tai korvata perussuomalaiset pienillä eduskuntapuolueilla. Kokoomus ja keskusta täydennettynä pikkupuolueilla ei kuitenkaan pystyisi muodostamaan toimintakykyistä hallitusta. Suomen suunnan selkeyttämiseksi tarvitaan siis uudet vaalit, vaatii Vihreiden nuorten puheenjohtaja Jaakko Mustakallio.

Perussuomalaiset on tuoreilla puheenjohtaja- sekä varapuheenjohtajavalinnoillaan siirtynyt populistisesta työväenpuolueesta ihmisoikeusvastaiseksi yhden asian puolueeksi.

– Europarlamentaarikkona toimiessaan Jussi Halla-aho on äänestänyt muun muassa kuolemanrangaistuksesta luopumista vastaan. Huhtasaari on esiintynyt useasti demokratiavastaisen Suomi ensin -liikkeen tilaisuuksissa. Me vaadimme kokoomukselta ja keskustalta selkärankaa, sekä selkeää irtisanoutumista Halla-ahon perussuomalaisten avoimen rasistisesta ja epäinhimillisestä hallituskumppanuudesta, sanoo Vihreiden nuorten puheenjohtaja Iiris Suomela.

Lisätiedot:
Puheenjohtajat
Jaakko Mustakallio, 045 652 0589
Iiris Suomela, 044 349 2228
puheenjohtajat@vino.fi

Vihreillä nuorilla on kaksi tasa-arvoista puheenjohtajaa.

Kommentit

kommenttia

Kategoria(t): Kannanotot. 10.6.2017