Vihreiden nuoret kuntavaalitavoitteet: Päästöt, tasa-arvoinen koulutus ja turvaseksi

päästövapaa

Vihreät nuoret kampanjoi kuntavaaleissa kolmella kärkiteemalla:

  1. Kohti päästövapaata kuntaa!
  2. Tasa-arvoista ja laadukasta koulutusta!
  3. Enemmän turvaseksiä, enemmän terveitä nuoria!

–  Kuntien on oltava ilmastonmuutoksen vastustamisen eturintamassa! Meidän on tavoiteltava kaikkialla Suomessa 100 prosenttisesti päästövapaata ja uusiutuvan energian kuntaa. Asumisen, lämmityksen ja liikenteen päästöistä päätetään kunnissa ja energiaremontin aika on nyt. Päästöjä vähennetään myös lisäämällä joukkoliikennettä, pyöräilyä ja sähköautojen latauspaikkoja, sanoo Vihreiden nuorten puheenjohtaja Iiris Suomela.

– Kunnissa on myös monia paikkoja tehdä feminististä politiikkaa. Kuntien tulee kannustaa kouluja luopumaan liikuntatunneilla jaottelusta tyttöjen ja poikien ryhmiin sekä tarjota opettajille täydennyskoulutusta sukupuolten tasa-arvosta sekä sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen kohtaamisesta kouluissa, sanoo Vihreiden nuorten puheenjohtaja Jaakko Mustakallio.

Vihreät nuoret pyrkivät myös siihen, että kunnissa ennaltaehkäistään asuinalueiden välistä eriarvoistumista ja koulutusasteen periytymistä tukemalla lisärahoituksella kouluja niillä alueilla, joissa on keskimääräistä enemmän ongelmia.

Lisäksi Vihreät nuoret vaatii, että kaikissa Suomen kunnissa tulee tarjota maksuton ehkäisy alle 25-vuotiaille. Näin ehkäistään seksitauteja ja ei-toivottuja raskauksia nykyistä tehokkaammin.

Vihreitä nuoria 18-30 vuotiaita on ehdolla 325 henkeä ympäri Suomen. Ehdolla olevat Vihreät nuoret löytyvät täältä: tinyurl.com/vihreatnuoretehdolla

Vihreiden nuorten kuntavaaliohjelma 2017: www.vino.fi/pdf/Kuntavaaliohjelma2017.pdf

Lisätietoja:
Puheenjohtajat
Jaakko Mustakallio, 0456520589
Iiris Suomela, 0443492228
puheenjohtajat@vino.fi
Vihreillä nuorilla on kaksi tasa-arvoista puheenjohtajaa