Iiris Suomela ja Jaakko Mustakallio ovat Vihreiden nuorten puheenjohtajat 2017!

vinon_puheenjohtajat_small2

Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto valitsi järjestölleen toiseksi puheenjohtajaksi Iiris Suomelan liittokokokouksessaan Helsingissä. Toinen puheenjohtaja Jaakko Mustakallio avasi liittokokouksessa kampanjansa puolueen varapuheenjohtajaksi ensi kesän puoluekokouksessa. Järjestöllä on kaksi tasa-arvoista puheenjohtajaa ja puheenjohtajat valitaan vuorovuosin kahdeksi vuodeksi kerrallaan. Molemmat puheenjohtajat ovat kotoisin Tampereelta.

Uusi puheenjohtaja Iiris Suomela on 22-vuotias sosiologian opiskelija, Tampereen ammattikorkeakoulun hallituksen sekä vihreiden puoluevaltuuskunnan jäsen.

– Elämme erittäin huolestuttavassa maailmassa, jossa viha ja ennakkoluulot eivät vain enää liiku marginaaleissa, vaan ne jylläävät jopa valtavirtapolitiikassa. Vihreiden nuorten tärkeimpänä tehtävänä on toimia järkähtämättömänä vastavoimana, sanoo tuore puheenjohtaja Iiris Suomela. Huominen ilman pelkoa – järjestäytynyt rasismi rikoslakiin -kampanja on osoittanut, että maailma muuttuu, kun sitä muutetaan, jatkaa Suomela.

Jatkava puheenjohtaja Jaakko Mustakallio ilmoitti asettuvansa ehdolle vihreiden varapuheenjohtajaksi ensi kesän puoluekokouksessa. Mustakallio on 28-vuotias Tampereen kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja, kaupunginvaltuutettu sekä eduskunta-avustaja.

– Kun viha painaa ihmisiä alaspäin, on meidän nostettava ihmisiä ylöspäin. Meidän tulee määrätietoisesti taistella koko puolueena yhdenvertaisemman, oikeudenmukaisemman ja positiivisemman maailman puolesta, sanoo Vihreiden nuorten puheenjohtaja Jaakko Mustakallio.

Vihreät nuoret valitsevat vielä sunnuntaina muut liittohallituksen jäsenet ensi vuodelle. Liittokokous on ollut koolla Helsingin Kalliossa perjantaista lähtien.

Lisätietoja:

Puheenjohtajat
Iiris Suomela
044 349 2228, iiris.suomela@vino.fi

Jaakko Mustakallio
045 652 0589, jaakko.mustakallio@vihreat.fi

Kommentit

kommenttia

Kategoria(t): Tiedotteet. 26.11.2016